lauantai 15. lokakuuta 2011

Kluuvin kauppakeskuksen Eat & Joy Maatilatori


Kävin tänään tutustumassa juuri avattuun remontoituun Kluuvin kauppakeskukseen. Se oli todella tyylikäs. Verrattuna vanhaan melko ankeaan loukkoon, on tämä päivitetty versio niin hipsteri ja trendikäs, että Virpi Salmella viimeisetkin muumit katoaa talosta jos sattuisi astumaan kauppakeskukseen sisään. Ruuan ystäville siellä oli paljon mielenkiintoisia juttuja, muun muassa yhden Helsingin parhaan kahvilan La Torrefazionen uusi kahvila Fratello Torrefazione, Chaya Teekauppa ja pohjakerrokseen tänään avattu Eat & Joy Maatilatori.

Maatilatori oli tupaten täynnä ja siellä oli todella paljon maistiasia, muun muassa hereford pihvikarjasta tehtyä lihahyytelöä ja Sami Tallberg tarjoamassa villiyrttivanukasta. Suuri osa torin tarjonnasta nyt on sitä samaa ylihintaista shittiä mitä Lasipalatssakin, kuten kaiken maailman mehuja ja ihmeviljoja. Se missä tuo Kluuvin versio loistaa, on siinä, että siellä on lihatiski ja -leikkaamo, sekä kala- ja juustotiskit.

Tuo lihatiski oli melko pieni, mutta sen tarjonta oli todella upea. Siellä oli kyyttöä, hereford-pihvikarjaa ja mikä parasta, Benjaminin hyvin pidettyä viljapossua. Ostin itse sieltä puoli kiloa niskaa huomista ruokaa varten, ja siellä oli myös ainakin kylkeä myynnissä. Tästä lähtien possuostokseni tulen hoitamaan tuolla, ja jossain vaiheessa pitää kokeilla myös tuota herefordia.

Mahtavaa, että tällaisia liikeitä avataan. Kesko ja S-ryhmä, vaviskaa!

5 kommenttia:

 1. Noita ihmeviljoja ja hillo/mehumääriä jaksan minäkin aina välillä ihmetellä. Eivät ole meikäläisen perusostoslistalla.

  Jotenkin tykkään tosi paljon aitokaupan ideasta: olla oikeasti ruokakauppa, jossa valikoima on laadukas, läheltä ja osin luomuakin. Ja hinnat järkevät. Hifistely on välillä ihan jees, mutta ei sitä joka päivä jaksa. Eikä mun lompakkokaan siihen kykene.

  Että seuraavaksi pitäis varmaan hinata ittensä sinne Tehtaankadun kauppaan.

  VastaaPoista
 2. Mä en ollut kuullukkaan tosta Aitokaupasta. Pitää käydä tsekkaa.

  Mä oon ite suosinu Hakaniemen Hallia, kun se on tossa lähellä ja se ei oo mitenkään kohtuuttoman kalliskaan. Ja koska myyjät siellä on tosi mukavia, tulee aina hyvälle tuulelle kun käy ostoksilla siellä.

  VastaaPoista
 3. Kävin tuossa männäpäivänä Kluuvin hallissa lounaalla. Ei hassumpi soppa ja nyt oli mukava äänimaisema ja ihan siedettävät ihmismassat liikkeellä. Ja todella symppis palvelu. :)

  Hakiksen halli on kyllä hyvä. Ennen tulikin käytyä siellä, mutta eihän täältä perähikiältä enää tule isolle kirkolle niin kovin usein lähdettyä. Kaikessa on puolensa. (Vrt. ne sienet ja nokkoset...)

  VastaaPoista
 4. "Suuri osa torin tarjonnasta nyt on sitä samaa ylihintaista shittiä mitä Lasipalatssakin, kuten kaiken maailman mehuja ja ihmeviljoja." heh joo ja paljon tarpeetonta kamaa joka hilluu ihan siinä superfoodin rajoilla.

  ollaan tosta eat&joysta puhuttu että ne ei tunnu ees myyvän ruokaa vaan ihme omaa ideologiaansa, pienen pieni huonosti noussut ruisleipä ei ole millään 8 euron arvonen. ne on tehnyt hommasta ihme sirkusta.

  aitokauppa on tosiaan paljon parempi ja oikea kauppa mistä voi oikeasti ostaa ruokaa.

  VastaaPoista