keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Pueblo Bar y Taqueria


Helsinkin Meksikolaiset ravintolat lisääntyivät, kun Eerikinkadulle avattiin vähän aikaa sitten Pueblo Bar y Taqueria:n. Joku ehti sanoa tätä ilmiötä jo boomiksi, mutta mielestäni kaksi ravintolaa ei vielä täytä tuota määritelmä, vaikka ravintoloiden määrä kasvoikin Pueblon mukana 100%. Minullehan tämä "boomi" kuitenkin sopii. Olen jo pidemmän aikaa manaillut Helsingin aitojen Meksikolaisten ravintoloiden puutetta ja nyt viimein aukesi yksi, jonka on myös viikonloppuisin ja iltaisin auki.

Pidemmittä puheitta asiaan. Menimme vaimoni kanssa Puebloon lauantai iltana puoli seitsemän aikoihin, jolloin paikka oli puolillaan. Pueblo on ilmapiiriltään todella rento ja sisustus on meksikolaishenkistä, joskin hiukan liian tyylikästä ollakseen täysin autenttista. Paikka on sekoitus baaria ja tacoravintolaa ja tänne voi varmasti tulla vain nauttimaan pelkkiä margaritoja, jos ei ruokaa tee mieli.

Pöydän saaminen oli helppoa. Tilaus ja maksu toimi samantien tiskiltä, joka sopi minulle oikein hyvin. Eipä tarvitse jäädä odottamaan syömisen jälkeen pöytään josko tarjoilijaa viitsisi vaivautua tuomaan laskun.

Ruuaksi otimme vaimoni kanssa yhden setin naudanliha- ja yhden setin sianliha carnitastacoja, jotka sovimme jakavamme puoliksi. Kyytipojaksi meksikolaista Dos Equis (XX, eli kaksikymmentä) olutta limetin kera. Internetissä oli ollut pieniä valituksia siitä, että joskus tilauksissa kestää tarjoilijoiden toimiessa meksikolaisella tehokkuudella (pun intended), mutta meidän tilaukset tulivat sutjakasti.


Molemmat annokset olivat neljän tacon versioita ja niiden mukana tuli meksikolaista riisiä sekä juustolla päällystettyä paputahnaa. Lisäksi meille tuotiin kolmea erilaista kastikekuppia: Chipotlen tapaista, vihreää salsaa ja jotain kolmatta hiukan pähkinäistä kastiketta.

Molemmat tacoista olivat todella hyviä ja ennenkaikkea ne olivat juuri sellaisia tacoja mitä meksikossa oikeasti tarjotaan. Pehmeitä ja pieniä maissilettuja, joiden päällä oli voimakkaasti maustettua lihaa, hiukan sipulia, juustoa ja korianteria. Naudanliha tacot veivät noista makunsa puolesta pidemmän korren ja ollen todella hyviä varsinkin vihreän salsan kanssa. Suurempaa valittamista carnitastacoissakaan ei ollut, mutta liha oli hiukan liian keitetyn makuista. Carnitasejahan ei perinteisesti keitetä, vaan ne kypsennetään hitaasti peitettynä sianrasvaan confit -tyyliin.

Kritiikkiä taas täytyy antaa lisukkeista, jotka olivat vähän mauttomia. Riisi nyt on riisiä, mutta varsinkin tuo paputahna oli suuri pettymys. Se oli kaukana niistä herkullisista paputahnoista mihin itse Meksikossa totuin. Suolalla, valkosipulilla ja hiukan enemmällä juustolla olisi saanut paljon aikaan.

Minuun Pueblo teki hyvän vaikutuksen, mutta toisaalta minä pidän kaikesta missä on käytetty limettiä, chiliä ja korianteria. Sopii loistavasti jos tekee mieli syödä vähän lyhyemmän mittakaavan mukaan ravintolassa. Hinnatkaan Pueblossa ei ole pahoja. Neljän tacon setti taisi maksaa jotain 11-12 euroa. Listalla oli myös jonkin verran muutakin ruokaa kuin tacoja ja margaritat näyttivät myös todella hyviltä. Jos pitää meksikolaisesta ruuasta, suosittelen kokeilemaan Puebloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti