tiistai 25. lokakuuta 2011

Mas Elena 2008

Mitä saa kun lähettää vaimon Alkoon ja pyytää tuomaan jotain possun pariksi? Näköjään hyvää viiniä.

Kuva täältä.
Mas Elenan tehnyt Parés Baltà tulee Espanjan Katalonian Penedèsin vuoristosta. Alue on yksi euroopan vanhimpia viinialueita ja Riojan lisäksi yksi Espanjan arvostetuimpia. Parhaiten alue on tunnettu cavoistaan, mutta myös sen tammikypsytetyt punaviinit ovat keränneet arvostusta.

Parés Baltàn historia ulottuu vuoteen 1790 asti, jolloin heidän ensimmäiset viiniköynnökset on istutettu. Tila on täysin perheomisteinen ja nykyään tila tuottaa pelkästään luomuviinejä.

Vaikka Mas Elena on espanjalainen viini, on siinä rypäleinä käytetty niin sanottuja kansainvälisiä lajikkeita, eli merlota, carbernet sauvignonia ja cabernet franccia. Rypäleet on käytetty erillisissä tankeissa 25 C asteessa 18, 29, 31 ja 23 päivän ajan riippuen lajikkeesta ja viinitarhasta. Käyttämisen jälkeen viiniä on kypsytetty 8 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Väriltään Mas Elana 2008 on punaviineisen punainen ja keskitummaa. Tuoksu on miellyttävän marjainen, jossa on päällä viinimarjoja ja taustalla hiukan mansikkaa. Viinissä on myös myös hieno savuinen tai jopa pekoninen aromi. Maku on keskitäyteläinen, kuivan puisen tanniininen, sekä raikkaan kirsikkainen. Jälkimaku on pippurinen ja miellyttävä.

Mas Elena 2008 on todella hyvä viini. Mitää hirvittävän erikoista tässä ei ole rypäleseoksen ollessa melko klassinen, mutta Mas Elenassa on kaikki elementit kohdallaan. Maku on mukavan tanniininen dominoimatta kuitenkaan liikaa, jolloin tilaa jää myös marjaisalle hedelmäisyydelle. Koska hintakaan (12,35 € tilausvalikoimassa, mutta löytyy ainakin Arkadian Alkosta) ei ole paha, voi tätä varauksetta suositella.

Alkon hinta: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/904657

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti