torstai 5. huhtikuuta 2012

Kurpitsa-chili-korianteripasta


Täällä Ausseissa ollessa suomalaisten ruoka- tai oikeastaan minkä tahansa blogien seuraaminen on jäänyt melko vähäiseksi. Töissä on kiinnostanut omituisen paljon tehdä töitä ja suomalaiset blogit eivät ole enää niin ajankohtaisia, varsinkin kun parhaimmat blogit olivat tiukasti suomalaisissa kausissa kiinni.

Kuitenkin vaimoni, joka onnistuu jumittamaan päivittäin lukemassa erilaisia muotiblogeja lukee myös Eeva Kolun (koska Eeva pitää myös muotiblogia) Hesarin Kauhaa ja Rakkautta blogia ja sieltä heittelee minulle ideoita mitä pitäisi tehdä. Viimeisin, mitä vaimoni on vaatimalla vaatinut on blogin kurpitsa-salviapasta.

Jotenkin vaan minua tuo pasta ei onnistunut inspiroimaan. Uskon, että se on varmasti hyvä, sillä Eevan ohjeet yleensä ovat, mutta jotenkin se on liian yksinkertainen. Kurpitsaa ja salviaa. Tylsää. Mutta vaimoni halusi kurpitsapastaa.

Mietin, siihen sitten, että okei, kurpitsa on ihan jees varmasti pastassa mutta mitä siihen voisi muuta laittaa. Chiliä ehkä, ja sen kanssa sitten korianteria, ja loraus kermaa ei varmasti koskaan ole huono juttu ja näin kehittelin sitten tämän pastan. Ja helvetin hyvä tästä tulikin.

Kurpitsa-chili-korianteripasta


1/2 butternut squash -kurpitsa
2-3 punaista chilipaprikaa
2 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
1,5 dl kermaa
pieni kourallinen korianterisilppua
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä paistamiseen

Lisäksi
tagliatellepastaa
parmesaaniraastetta

Kuori kurpitsa ja leikkaa se peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi. Silppua puna- ja valkosipuli silpuksi. Poista chilipaprikasta siemenet ja pilko se ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä ja lisää kasvikset pannulle. Paista kasviksia pienellä lämmöllä noin 15 minuuttia kunnes chili alkaa karamellisoitua ja kurpitsa on alkaa olla pehmennyt. Lisää pannulle kuohukerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen keittyä hiljalleen kokoon kunnes kurpitsakuutiot ovat täysin pehmeitä.

Keitä tagliatelle suolatussa vedessä ohjeen mukaan. Kun se on lähestulkoon kypsää nosta tagliatelle ja korianterisilppu kastikkeen joukkoon ja anna pastan imeä kastiketta itseensä hetken aikaa. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti