tiistai 17. huhtikuuta 2012

Tonttukahvila


Brunssit, aamupalat alkoholin kera. Mahtavia!

Sydneyssä yksi paras paikka brunsseilla on Surry Hillsin Crown Street. Kadulla sijaitsee useampi hipsterikahvila, joiden pelkkä vilkuilu saa itsensä tuntemaan trendikkääksi kaupunkisoturiksi. Yksi tunnetuimmista on Bill's niminen mesta, josta saa muun muassa $18 pannukakkuja. Osa on onneksi myös hiukan edullisempia kuten tonttukahvila, eli Gnome. Sinne minä ja vaimoni suuntasimme viime pääsiäismaanantaina.

Gnomen asiakaskunta on mahtavan paksusankasilmälasipäistä ja henkilökunta asiaankuuluvan partaista. Sisustus on sekoitus designia ja kirpparihuonekaluja. Ruokalistat on kirjoitettu liitutaululle.


Tarjolla Gnomessa oli useampia erilaisia aamiaisannoksia kuten leipiä, mysliä, munakkaita ja makkaroita. Itse otin grilled cheese voileivan, jossa oli provolonea, cheddaria, mozzarellaa ja proscuittoa. Vähän siis peruskänttyä parempi versio. Leivän eri juustot toimivat hienosti keskenään ja siinä oli myös jokin raikas hapokas elementti, josta en keksinyt mikä se oli. Ehkä tomaattia? Sen kanssa tarjottiin salaattia. Vaimoni otti paikan itsepaahtamaa mysliä ja jugurttia.


Myös paikan Cappucino oli moitteettoman laadukas, tosin jälkikäteen jäi harmittamaan, etten ottanut sen sijaan "salaisella reseptillä" tehtyä Bloody Marya. Ehkä sitten seuraavalla kerralla. Gnome oli sen verran hyvä mesta, että seuraava kerta varmasti tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti