maanantai 21. maaliskuuta 2011

Cuatro Pasos 2009

Kuva on Alkon.
Uhkasin Pétalos -postauksessa kokeilla myös tätä toista Alkon valikoiman Espanjan Bierzon alueen mencíaa, Cuatro Pasosta. Cuatro pasos tarkoittaa googlen translaten mukaa neljää vaihetta. Viinin tekijöiden mukaan viiniä kutsutaan "karhun viiniksi", joka ilmenee myös pullon etiketin karhun tassuina. Viinin nimi, Cuatro Pasos eli neljä vaihetta, tulee myös karhun kävelytyylistä. Nimi on ilmeisesti syntynyt tuon alueen vuoristossa elävien karhujen mukaan, tosin ne taitavat olla melko harvinainen näky siellä. Karhun näkemistä alueella kuvattiin lottovoitoksi. En tiedä sitten kuinka lottovoittajalta tuntuu, kun löytää talviunilta heränneen nälkäisen emokarhun poikasten kanssa.

Cuatro Pasos on Bierzon viinien tapaan 100% mencía rypäleestä tehty. Viiniä on kypsytetty 2 kuukautta ranskalaisissa ja ameriikkalaisissa tammitynnyreissä. Väriltään viini on tumman punaista ja Mencialle tyypillisesti poikkeuksellisen voimakkaan violettista. Tuoksu on moniulotteinen ja syvä, jossa esiin nousee erityisesti vadelma muiden marjojen joukosta. Lisäksi tuoksusta pystyi havaitsemaan kevyttä tanniinisuutta ja karamellisoitunutta lihaa. Maku oli notkea, jossa pippuriset tanniinit maistuivat tasapainoisesti. Jälkimaku oli pitkähkö ja hienostunut.

Vaikkei Cuatro Pasos ihan yhtä hyvää ole, kuin Petalos on se silti todella hyvä viini. Varsinkin tuoksu oli todella hyvä ja makukin oli tasapainoinen ja miellyttävä, vaikkei se ihan yhtä upea kuin tuoksu ollutkaan. Itse join tätä juustojen ja tapasten parina, mutta voisin kuvitella tämän toimivan oikein hyvin monien kevyempien liharuokien parina. Pihviviiniksi tämä on ehkä vähän liian kevyt ja hedelmäinen.

Alkon linkki: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/483057

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti