maanantai 21. maaliskuuta 2011

Taittinger Brut Réserve

Kuva Alkon sivuilta.
Taittinger on teoriassa kolmanneksi vanhin samppanjatalo, jos laskeminen aloitetaan vuodesta 1734 kun Taittingerin tila Chateau La Marquetterie rakennettiin Reimsiin. Varsinaisen Taittingerin historia alkaa kuitenkin vasta vuonna 1932, kun tuo La Marquetterie siirtyi Pierre Taittingerin omistukseen. Talon lippulaivatuote on Comtes de Champagne Blanc de Blancs, josta viimeisin julkaistu vuosikerta on 1998.

Itse taas nappasin saman talon vuosikerrattoman perustuotteen Brut Réserven Frankfurtin lentokentältä ja korkkasin sen viime laskiassunnuntaina blinien pariksi. Brut Réserveen on käytetty 60% pinot noiria ja 40% chardonnayta, ja sitä on pullokypsytetty kolmesta neljään vuotta Taittingerin kellareissa. Väriltään tämä on samppanja oli oljen keltaista ja runsaskuplaista. Tuoksu oli paahtoleipäinen, voinen ja hapokas. Keskihapokkaassa maussa nousi myös suht täyteläisesti paahtoleipä esille, ja taustalta havaitsi sitruunan ja happaman omenan aromeja.

Hyväähän tämä oli, niinkuin samppanja aina. Selvästi parempaa kastia tämän hintaluokan kamasta. Välillä alkaa vaan tuntua, että nämä bulkkisamppanjat on niin nähty (nyyhnyyh, liikaa samppanjaa, elämä haisee!), ja voisi imuroida noita vuosikertatuotteita enemmän. Ne vaan tuppaavat olemaan hirvittävän hintaisia. Onneksi äiti aina auttaa lastaan ongelmissa, ja lupasi trokata pari pulloa halpaa Dom Perignonin 2002:ta Viking Linelta. Jee!

Alkon linkki: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/582787

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti