sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Samppanjaa ruokaostoksilla


Onnistuin sitten hankkimaan tälle päivälle krapulan. Vaikka sitä kuinka yrittää juoda sivistyneesti, niin joskus tulee vain hetkiä kun kaikki maailman olut (ja tervasnapsit ja Motörhead Shiraz) on vain juotava. Tästä sitten elimistö jälkikäteen kiittää pysäyttämällä kaiken ruuansulatuksen ja pieni ääni aivojen takaosassa jatkuvasti muistuttaa siitä, kuinka huono ihminen olet. Ja tätä ihmiselon juhlaa jatkuu vielä kahden päivän ajan. Ihanaa.

Omituisessa energianpuuskassa päätin kuitenkin, että masentuneena maailmantuskassa vellomisen sijaan lähden ulos tuonne kauniiseen kevätilmaan ja käyn ruokaostoksilla Stockmannin herkussa.

Stockan herkku on parantunut sen remontin jälkeen aivan uskomattoman paljon. Se ahdas ja sekava mummohelvetti, jossa aina vitutti rampata kerroksien väliä kun ei osannut ottaa kaikkia alakerran tarvikkeita kerralla, on nykyään vain muisto. Remontoitu herkku on tilava ja osastot on kivan torimaisesti aseteltu. Lisäksi siellä on perus liha-, kala- ja juustotiskien lisäksi muunmoassa kahvitiski sekä vaihtuvia oliiviöljyjä maisteltavana, mahtavaa! Jotkut on kritisoineet sitä, että se on tosi sokkeloinen ja sieltä ei löydä mitään, joka on ehkä totta. Mutta toisaalta kun siellä ostoksilla käynti on niin suuri ilo, niin ei tuohon niin paljoa jaksa kiinnittää huomiota.

Lisäksi uudistuneessa Herkussa on ehkä yksi paras keksintö, mitä ruokakaupassa voi olla: Stockman Meals -samppanjabaari! Tarjolla baarissa on samppanjan lisäksi puna-, valko- ja kuohuviiniä ja oluttakin taisi olla listalla. Ruokaa siellä on erinäköisiä tapaksia ja muutamaa erilaista salaattia. Cityn jutun mukaan ilmeisesti mitä tahansa valmistiskin tuotetta saisi myös tuolla nauttia. Jos se on totta, valikoima on todella hyvä.

Itse otin sitten kana-caesar salaattia ja neljä erilaista tapasta jotka näkyvät tuossa kuvassa. Ruokajuomaksi valitsin tarjolla ollutta samppanjaa, Lansonin "kuravettä" (hair of the dog that bit me), jota sai 12 cl 11 euron hintaan. Jotkut tuttuni ovat dissanneet tuota Lansonia, mutta nyt kun itse ensimmäisen kerran sitä maistoin niin se oli varsin hyvää. Paahtoleipäistä ja voimakkaan sitruksista.

Myös caesar-salaatti oli hyvää ja tapakset simppelin laadukkaita. Jos viitsisin, voisin joistain pikkujutuista antaa kritiikkiä, mutta en viitsi koska pelkästään tuollaisen baarin olemassaolo ruokakaupan yhteydessä on aivan upeaa. En tiedä, miten ylipäänsä suomen anniskelu- ja holhoussäännöt pystyvät sallimaan moisen olemassaolon ruokakaupassa, mutta onneksi sallivat.

Ja mikä tärkeintä, mukavan sunnuntailounaan jälkeen maailmantuska ja ahdistus poistuivat, ainakin hetkeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti