sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Wolfberger (W)³

Kuva täältä.
Wolfberger (W)³ on Elsassilaisen Wolfbergerin sekoitus kolmea eri rypälettä, rieslingiä 50%, muscattia 30% ja pinot gris'tä 20%. Todennäköisesti nimikin tulee näistä kolmesta eri rypäleestä. Yritin löytää viinistä muuta tietoa, mutta sitä löytyi hiukan heikosti ja Wolfbergerin sivut olivat sekä kaameat, että ranskaksi. Luulen, että näillä on jotain yhteistä. En myöskään tiedä kuinka montaa Internet-lakia rikoin, kun vastasin "Oui" etusivun kysymykseen ymmärtämättä kysymystä.

Ottaen huomioon, että Wolfbergerillä on Alkon mukaan 1200 hehtaaria viinipuskia ja vuosituotto on 13 miljoonaa pulloa, englanninkieliset sivut eivät mielestäni ole liikaa pyydetty. Mutta edes Google Chromen translaten avulla, en tätä (W)³:a sieltä onnistunut löytämään.

Tuoksultaan Wolfberger (W)³ on voimakkaan kukkea ja persikkaisen makea. Muscat dominoi selkeästi tuoksua, jättäen varsinkin tuon rieslingin aromit taustalle. Maku on kuivahko, yrtteisä ja greippinen, sekä keskihapokas. Kukkaisuus ei ole niin dominoiva ja muut rypäleet pääsevät selkeästi esille.

Join tätä chilikastikkeessa höyrytettyjen simpukoiden ja ranskalaisten perunoiden kanssa, jotka osoittautuivat varsin hyväksi yhdistelmäksi tälle. Voisin kuvitella tämän olevan paikallaan myös muiden tulisempien ruokien kanssa. Pelkiltään juotuna maku alkoi pidemmän päälle vähän tökkimään ja katkeran "kiljahtavat" maut pääsivät hiukan esille. Kuitenkin mausteisen ruuan kanssa erittäin hyvin toimiva ja tasapainoinen viini.

1 kommentti:

  1. Tervehdys, olen antanut itseni ymmärtää, että (W)3 on nimenomaan suomenmarkkinoille askarreltu meidä "oma" viini, ja ehkä sitä ei siksi löytynyt heidän sivuiltaaan. Tätänykyä ko. viiniä on toki saatavilla jostain muualtakin maailmalta.

    VastaaPoista