lauantai 14. huhtikuuta 2012

Fried chicken


Dave Chappellen sanoin: "If you don't like chicken or watermelon, somethings wrong with you motherfucker!" Ja tässä onkin kanaruokien kuningas!

Ohje on yhdestä suosikki keittokirjoistani, WSOY:n kultaisesta keittiöstä, joka tällä hetkellä valitettavasti muidenkin kirjojeni tavoin on suomessa. Kuitenkin saman kirjan omistavan kaverini avustuksella sain reseptin tänne.

Ohjeen nerokkain idea on käyttää leivityksessä korppujauhojen lisäksi rapeaksi paistettuja pekonin muruja, ja sen jälkeen käyttää pekonin paistorasva uudestaan kanan paistamiseen. Tuloksena on uskomattoman herkullinen ja rapea kuori kanalle.

Alkuperäisessä ohjeessa käytetään kanan rintafileetä ja luuttomia reisipaloja, mutta itse kokeilin tehdä nämä drumstickeistä. Niillä ongelmaksi tulee saada kana riittävän kypsäksi ilman, että pinta paistuu liikaa. Itse ratkaisin ongelman laittamalla kanat uuniin joksikin aikaa paistamisen jälkeen. Helpompi on kuitenkin käyttää alkuperäisen ohjeen tavoin luutonta kanaa.

Lisukkeeksi tein tälle makeaa jalapenokastiketta ja coleslaw'ta. Klassisesti näiden kanssa voi tarjota myös perunamuusia ja paistettuja kasviksia, mutta itse halusin pitää annoksen kevyenä.


Ruokajuomaksi sopii esimerkiksi hyvä pale ale.

Friteerattua kanaa


2 nahatonta, luutonta broilerin rintafileetä
2 nahatonta, luutonta broilerin reisipalaa
1 rkl dijoninsinappia
1 tl suolaa
1 tl jauhettua mustapippuria (myllystä)
hyppysellinen cayennepippuria
1 1/2 dl kirnupiimää
4 fileepekoninviipaletta
150 g vastajauhettua valkoista korppujauhetta
auringonkukkaöljyä paistamiseen

Leikkaa rintafileet ja reisipalat terävällä veitsellä vinottain 4 osaan.

Sekoita sinappi, suola, pippuri ja cayennenpippuri ja voitele broilerinpalat tällä seoksella. Panel lihat kulhoon ja lusikoi päälle piimä. Kääntele paloja varovasti, jotta ne peittyvät kauttaaltaan piimään.

Kaada pannuun öljyä noin 1 cm:n syvyydeltä, kuumenna se ja paista pekoni siinä rapeaksi. Ota pekonit pannusta, ja kun ne ovat jäähtyneet sen verran, että niitä voi käsitellä, murenna tai silppua ne hyvin pieniksi paloiksi. Sekoita palat korppujauheeseen ja peitä broilerinpalat varovasti tällä seoksella.

Lisää pannuun öljyä sen verran, että sitä on taas 1 cm:n syvyydeltä, kuumenna varovasti ja paista broilerinpaloja kerran kääntäen noin 10 minuuttia palojen koosta riippuen eli kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.

Paistinpannusi ei ole todennäköisesti riittävän iso kaikkien palojen kypsentämiseen kerralla. Voit joko kypsentää ja lihat erissä ja pitää jo kypsät palat lämpimänä uunissa tai käyttää kahta pannua. Ripottele broilerinpaloille suolaa ja vie tarjolle.

Makea jalapenokastike
2 dl sokeria
2 jalapenoa
2 mehukkaan limetin mehu
hyppysellinen suolaa

Leikkaa jalapenot pitkittäin puoliksi ja sen jälkeen ohuiksi suikaleiksi. Laita ainesosat pieneen kattilaan ja keitä kokoon, kunnes kastike muistuttaa siirappia.

2 kommenttia:

  1. Mä en perusta vesimelonista (mautonta ja siemenet ärsyttää) enkä ihan niin paljon kanastakaan (helposti kuivaa ja tulee paha mieli kun kanat kärsii). Mutta noi näyttää kyllä hyviltä, ja kyl mä kumpaakin raaka-ainetta söisin jos ei muuta ole tarjolla. :)

    VastaaPoista
  2. Tää oli luomukanaa, en ois muute kelpuuttanu :D

    VastaaPoista