keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Meksikolaistyyliset tacot

Meksikossa suosikkiruokaani olivat täkäläiset tacot. Toisin kuin Suomessa kaupan valmiit tacot, ne eivät olleet kovia vaan pehmeitä pieniä maissitaikinalättyjä. Näiden kanssa tarjottiin yleensä lihaa tai kalaa, juustoa ja jotain tulista chilikastiketta. Ei muuta, yksinkertaista ja hyvää.

Koska Suomesta tämäntapaisia tacoja ei saa kaupasta, olen tehnyt ne itse. Lihan tein about samalla tavoin kuin mission burrittossa, mutta pienin muutoksin ja lihana käytin entrecotea, koska sitä sattui olemaan tarjouksessa Kampin K-kaupassa. Liha oli todella hyvää, mutta en vieläkään ole aivan 100% tyytyväinen reseptiin. En laittanut tällä kertaa mausteeksi liquid smokea, joka todennäköisesti olisi tehnyt tästä parempaa. Tätä olen iteroinut jo niin pitkään, että mikään muu kuin täydellinen ei kelpaa! Luulen, että seuraavalla kerralla kokeilen myös pidempää marinointia ja jotain halvempaa osaa, esimerkiksi rintaa.

Meksikolaistyyliset tacot

800 grammaa naudan paistia tai ulkofileetä
1,5 dl korianterisilppua
4 tl limettimehua
4 tl öljyä
2 tl suolaa
2 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa
1 rkl öljyä ja 1 rkl voita paistamiseen

salsa mexicanaa
tacolettuja
200 g cheddar-juustoa raastettuna

Sekoita keskenään korianterisilppu, limettimehu, öljy, suola, mustapippuri ja juustokumina karkeaksi tahnaksi. Leikkaa liha suikaleiksi ja sekoita tahnan joukkoon. Anna maustua jääkaapissa sillä aikaa kun teet letut ja salsan.

Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa. Ruskista liha kovalla lämmöllä kypsäksi. Tarjoile tacolettujen, salsa mexicanan ja raastetun cheddar-juuston kanssa.

Tacoletut (20 kappaletta)
3 dl maissijauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/4 dl öljyä
3 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada vesi ja öljy joukkoon ja vaivaa taikinaksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.

Jaa taikina kahtia ja pyöritä molemmat puolikkaat tangoksi. Jaa molemmat tangot yhteensä 20 osaan. Kaulitse letuista mieluiten puikulaa käyttäen jauhoitetulla alustalla ohuita lettuja.

Kuivapaista lettuja teflonpannulla kovalla lämmöllä noin 1/2-1 minuttia per puoli. Yksi puoli on valmis siinä vaiheessa kun siihen alkaa ilmestyä ruskeita pilkkuja. Kerää tortillat lautaselle päällekkäin ja peitä liinalla. Lämmitä tarvittaessa ennen tarjoamista.

Salsa Mexicana
6 tomaattia
2 chilipalkoa
1 sipuli
4 valkosipulia
1 kourallinen korianterin lehtiä silputtuna
2 limetin mehu
suolaa ja pippuria

Kaiva tomaatista siemenet pois. Pilko kasvikset pieniksi ja laita kulhoon. Lisää suola, pippuri ja korianteri seokseen. Purista limettimehu salsan päälle ja sekoita. Jos haluat salsan tulisemmaksi, käytä habaneroa tai jotain muuta tulisempaa chiliä.

1 kommentti:

  1. Luulen että naudanrinta vois toimia hyvin tohon, pitänee kokeilla.

    VastaaPoista