keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Cecilia Beretta Picàie Rosso 2007

Kuva täältä.
Pahoittelut, ei vieläkään ruokapostauksia. Minulla on iso kasa viinimuistiinpanoja viime vuodelta, joita en ole kerennyt blogata niin laitan niitä nyt tässä ihan vaan tipattoman tammikuun kunniaksi.

Tämän viinin ostin Arkadian Alkon myyjän suosituksesta joulun pääruokien pariksi. Cecilia Beretta Picàie Rosso on Italian Veronasta, joka on tunnettu DOCG viineistään Soavesta, Valpolicellasta ja Amaronesta. Picàie on kuitenkin niinsanottu IGT viini, eli se on tuotettu Venetossa mutta käytetyt rypäleet eivät ole niitä perinteisiä. Sen tosin näkee jo Picàien rypälesekoituksesta, jossa on käytety Venetolle ominaisen Corvinan lisäksi kansainvälisempiä Merlot'a ja Cabernet Sauvignonia.

Väriltään Cecilia Beretta Picàie Rosso 2007 oli tumman punainen ja violettiin taittava, sekä hiukan ohuehkon läpikuultava. Tuoksu oli pippurinen, mausteinen, tanniininen ja tumman marjainen kevyellä vaniljaisella taustalla. Maku oli lämmittävän mausteinen, keskitäyteläinen, hedelmäinen ja notkea.

Ylipäänsä tämä Veronalainen oli oikein hyvä ja mukavan tasapainoinen. Aika modernihkon hedelmäinen maultaan, ainakin jos vertaa perinteisiin Italian Toscanalaisiin. Joulupossun kanssa tämä ei ollut ihan parhaimmillaan ja tanniinit korostuivat hiukan liikaa. Nautiskeluviininä taas toimi paljon paremmin ja voisin kuvitella, että joidenkin naudanliharuokien kanssa varmasti menisi hyvin, vaikkei tämä mikään pihviviini olekkaan.

Alkosta tätä saa tilausvalikoimasta, tai Arkadian Alkon hyllystä 19,99 euron hintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti