maanantai 17. tammikuuta 2011

Ludovicus 2008

Tässä toinen joululahjaviini työnantajaltani, jonka sitten päätin juoda pekoniin käärittyyn kanan kanssa. Tämä viini on Espanjan Kataloniasta kotoisin ja siinä on käytetty jopa viiden eri rypäleen sekoitusta, garnatxaa (eli siis grenachea Katalonian ulkopuolella) 30%, merlot'a 20%, syrah'ta 20%, tempranilloa 20% ja cabernet sauvignonia 10%, eli aikamoinen sekasoppa espanjalaisia ja kansainvälisempiä rypäleitä.

Tilan nettisivuilta pystyy myös lukemaan hiukan lisää tietoa viinin tehneestä Cellar Piñolista. Tämä perheomisteinen tila on tehnyt viinejä vuodesta 1995 lähtien ja se sijaitsee Kataloonian eteläisimmässä osassa DO Terra Altassa.

Ludovicus on tumman punaista hiukan violeteilla ja ruskeilla häivähdyksillä, sekä osittain sameahkoa. Tuoksussa on rusinoita, kevyttä tanniinisuutta ja marjoja, joista erityisesti mustikka ja vadelma nousevat esille. Maku on notkea ja tasapainoinen keskipitkällä pippurisella jälkimaulla.

Ylipäänsä varsin hyvä ja miellyttävä viini. Ei mitenkään äärimmäisen erikoinen, mutta tähän hintaan (taino siis 0 euroa tästä itse maksoin) varsin hyvä. Kanan kanssa Ludovicus ei ihan parhaiten toiminut, mutta voisin kuvitella tämän esimerkiksi grillatun possun kanssa olevan paikallaan.

Alkon linkki: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/452527

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti