perjantai 7. tammikuuta 2011

Jackson Estate Sauvignon Blanc Stich 2010

Tipattoman tammikuun kunniaksi lisää viiniarvioita, tosin tämäkin on viime vuoden puolella jo nautittu. Uusi-Seelantilainen Sauvignon Blanc, jonka valitsin kokeiluun kun se oli sopivan hintainen ja Viini-Virén sattui sitä kehumaan.

Väriltään Stich on todella vaalean keltainen ja hiukan vihertävä. Tuoksu on hedelmäinen jossa erityisesti erottuu omena ja apprikoosi. Nurmikkoa ja lehtiä löytyy runsaasti, mutta sauvignon blanciksi kuitenkin melko maltillisesti. Maku oli hedelmäinen, pähkinäinen, yrtteisä, ja kevyen ja miellyttävän hapokas. Maussa sauvignon blancmaisuus myös toistuu vähän vahvemmin, mutta silti se on tämän rypäleen edustajaksi vähän epätyypillinen.

Kaikenkaikkiaan ihan ok viini. Itse ehkä olisin toivonut enemmän tyylilleen ominaista viiniä, mutta tällaisenaankin varsin mukiin menevä. En ehkä ihan Viini-Virénin pisteisiin yhtyisi, mutta toisaalta eipä hän väärässäkään ole tätä kehuessaan.

2 kommenttia:

  1. Viinilehti on kuitenkin valinnut tämän vuoden viiniksi. http://www.viinilehti.fi/ViinistaViiniin/WineoftheYear2010.aspx

    VastaaPoista
  2. Kappas. Tuossa kyllä on tiettyä samaa helposti lähestyttävyyttä mitä tuossa toisessa vuoden viinissä Leydassa.

    VastaaPoista