maanantai 17. tammikuuta 2011

Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut 2009

Ranskasta tulee muualtakin kuohuviiniä kuin Champagnen alueelta. Näitä kutsutaan yleensä nimellä "crémant" tai "mousseux" ja ovat parhaimmillaan varsin hyviä, vaikka jäävätkin maineessa samppanjan varjoon. Tämän 100% chardonnaysta valmistetun Alsacelaisen luomucremantin ostin alunperin tuttavieni järjestämälle uudenvuoden sillisaamiais-valmistujaisiin mutta siellä oli sen verran hyvät tarjoilut, että tämä jäi sitten juomatta.

Koska tämä kuitenkin teoriassa on ihan pätevä viini, päätin sitten korkata pullon blinien kumppaniksi. Väriltään Engel on vaalean keltainen vihreällä sävyllä ja erittäin runsaskuplainen. Tuoksu on hapokkaan raikas ja pähkinäinen. Maku on tamminen, pähkinäinen, hiukan paahtoleipäinen ja erittäin hapokas hiukan kitkerällä ja kireällä jälkimaulla.

Varsin mallikas kuohuviini, mutta jää kireän kuohuviinimäisyytensä johdosta auttamattomasti halvimpienkin samppanjoiden varjoon ja koska muutaman euron lisää sijoittamalla saa Alkon halvinta Louis Massing Brut Réserve samppanjaa, on melkein kannattavampi ostaa suoraan se. Tai koska hiukan halvemmalla voi myös saada vähän parempia kuohuviinejä, jää tämän hinta-laatusuhde poikkeuksetta melko heikoksi.

Alkon linkki: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/580417

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti