keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Wynns Coonawarra Chardonnay 2008

Kuvan toimitti Alko
Kun aiemmin totesin vastoin aiempia luulojani chardonnayn oivaksi rypäleeksi valkkareissa, päätin sitten ostaa vähän rohkeamminkin sokkona chardonnayta. Laiton Alkon hakukoneeseen rypäleeksi chardonnay ja ruuaksi "salaatit, kasvisruoka" (etsin siis valkoviiniä tälle halloumisalaatille) ja vaihtoehdoista tämä Etelä-Austraalialainen Wynns Coonawarra Chardonnay vuodelta 2008 vaikutti lupaavalta.

Väriltään viini on vihreään taittavavan keltainen ja läpikuultava, mutta tummempi verrattuna esimerkiksi moniin rieslingeihin ja cabernet sauvignoneihin. Tuoksussa heti aluksi nenään hyökkäsi voimakas hapokas tammi, mutta myös nurmikkoa ja passiohedelmämäistä kirpeyttä ja greipin karvautta. Maussa tuo tammisuus hyökkäsi myös heti aluksi todella runsaasti esille runsaan hapokkuuden kera peittäen alle muut maut. Jälkimaku oli pitkähkö ja leveä, sekä melko karvas.

Ensikokemus tästä oli ihan positiivinen ja tammisuus oli virkistävää, mutta pidemmän päälle se alkoi muuttua liian karvaaksi ja pahimmillaan jopa vehkeen makuiseksi. Vaimolleni tämä ei uponnut yhtään juurikin noista syistä. Ruoka tosin auttoi hiukan tähän. Tässä oli tietyllä tavalla juuri sitä samaa vehkeen makua, mitä aiemmin maistoin halvoissa chardonnayssa. Tätä makua tuli kuvattua aiemmin kiljuisaksi mutta olin väärässä, se on kiljua jossa on uitettu tammilastuja. Alko kuvaa tätä viiniä hennon tammiseksi, mielestäni tämän tammisuus on yhtä hentoa kuin saksalainen rekkamies. Ei tämä täysin pahaa ole, vaikkei hyvääkään ja joidenkin ruokien kanssa tämä saattaisi toimia, mutta salaatin kanssa tämä oli aivan liian tunkkainen.

Alkon linkki: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/547627

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti