maanantai 25. lokakuuta 2010

Châteauneuf-du-Pape Domaine du Vieux Lazaret 2007

Châteauneuf-du-Pape, eli paavin linnoitus, on alue Ranskassa Rhônessa, joka tuottaa varsinkin riistalle sopivaa punaviiniä. Erikoista myös tämän alueen punaviineille on, että niissä on voitu käyttää parhaimmillaan kolmentoista eri rypäleen sekoitusta. Kuitenkin rungon yleensä muodostaa grenache ja jota seuraa mourvèdre ja syrah.

Samoin tässä viinissä, jonka imuroin hirven ulkofileen kanssa. Tuoksultaan viini oli pehmeä, tumman marjainen ja kevyen tanniininen. Kevyt tanniinisuus toistui myös maussa, kuten myös tummat marjat mutta vahvempana kuin tuoksussa. Jälkimaku oli varsin pitkä ja täyteläinen.

Makukuvaus on ehkä vähän tylsä, mutta tämä viini oli todella hyvä. Riistan lisäksi uskon tämän sopivan myös monen muun liharuuan kanssa ja miksei myös ilman ruokaa pehmeytensä puolesta. 2007 on Robert Parkerin mukaan poikkeuksellisen upea vuosikerta, joten näitä vuoden 2007 Châteauneuf-du-Papeja kannattaa hamstrata. En ole tämän lisäksi muita maistanut, mutta tämä viini nousi ehdottomasti yhdeksi suosikkiviiniksini Alkossa.

Alkon linkki: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/465837

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti