torstai 14. lokakuuta 2010

Veuve Clicquot Brut Yellow Label

Edeltävässä kirjoituksessa mainitsin, että tein sushia pitkästä aikaa. Yksi vaikuttava tekiä tähän oli, että halusin tehdä ruokaa vähän halvemmista raaka-aineista ja käyttää pääosin kaapista löytyviä raaka-aineita. Lohta sai halvalla Hulluilta päiviltä ja paria muuta ainesosaa lukuunottamatta kaikki löytyikin kaapista, kuten myös otsikon samppanja. Köyhistely on hauskaa samppiksen kanssa, suosittelen varauksetta samppanjaa kaikille rahaongelmaisille.

Rypäleinä Veuve Clicquotin bulkkiversiossa on käytetty klassista samppanjasekoitusta: pinot noiria 50-55%, pinot meunieria 15-20% ja chardonnayta 28-33%. Tuoksultaan samppanja oli sitrusmaisen hapokas ja erityisesti appelsiini nousi esiin. Päällimmäisenä tuoksusta kuitenkin jäi mieleen melko runsas paahtoleipäisyys. Maultaan samppanja oli kuitenkin yllättävän kevyt hapoiltaan, eikä pirskahdellut suussa läheskään niin aggressiivisesti mitä jotkut samppanjat. Paahtoleipä toistui myös vahvasti maussa. Ennenkaikkea viini maistui selvästi samppanjalta, mikä on aina positiivinen asia ja perustelee hinnan.

Alkon hinta keltaiselle leskelle on kuitenkin aika pöyristyttävä ja tätä kannattaa tuoda ehdottomasti tax freestä tai muualta Euroopasta. Itse muistaakseni nappasin tämän Kööpenhaminan lentokentältä ja hinta oli hiukan päälle 30 euroa. Ylipäänsä Veuve on ihan laadukas bulkkisamppanja, mutta varsinkin Alkosta samaan hintaan saa huomattavasti parempaakin. Esimerkiksi Bolia tai Ruinarttia.

Alkon linkki: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/008601

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti