perjantai 15. lokakuuta 2010

Erlenbacher Kayberg Riesling 2009

Tämä viini oli valintani kurpitsakeiton kanssa. Ruuan ja viinin yhdistämistaitoni ovat melko alkeelliset mutta järkeilin, että makean keiton kanssa viininkin pitäisi olla hiukan makea, jotta valkoviinin hapokkuus ei ylikorostuisi. Intuitiolla arvelin myös rieslingin sopivan hyvin keiton kanssa. Alkossa hetken arvottuani päädyin tähän puolikuivaan Erlenbacher Kayberg Rieslingiin vuodelta 2009, koska alkon kuvauksessa mainittu hento hunajaisuus kuulosti juuri sopivalta yhdistelmältä keittoon.

Tuoksultaan Erlenbacher Kayberg Riesling oli runsaan omenainen ja tuoksusta löytyi myös mainittua hunajaa pienenä makeutena. Omena toistui myös keskihapokkaassa ja puolikuivassa maussa. Kurpitsakeiton kanssa tämä sopi yhteen täydellisesti. Makea keitto sai viinin hapokkuuden ja omenaisuuden nousemaan sopivasti esille ylikorostamatta näitä. Pelkiltään juotuna pidemmän päälle puolikuivuus alkoi kuitenkin tökkimään, ja tämä viini vaatii mielestäni ehdottomasti ruokaa rinnalleen.

Alkon linkki: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/509807

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti