maanantai 25. lokakuuta 2010

Jim Barry The Lodge Hill Shiraz 2008

Hyvin alkanut postaus per päivä putki keskeytyi sitten, kun hankin Fallout: New Vegas pelin. Peli on liian addiktoiva ja blogaaminen jäi vähemmälle. Bufferiin on jäänyt muistiinpanoja muutamasta eri viinistä ja kerkesin pelaamisen ohella tekemään ruokaakin viikonloppuna. Tässä ja seuraavassa kirjotuksessa muistiinpanot parista juodusta viinistä, katsotaan jos saan reseptejä kirjoitettua tämän viikon aikana.

Suosittelin Jim Barry Lodge Hill Shirazin edeltävää vuosikertaa aikaisemmassa kirjoituksessani jossa listasin ns. peruspunkkuja. Nyt join tämän vuoden 2008 versita juustojen kanssa ja täytyy hiukan korjata mielipidettäni. Jotenkin muistin, että viini olisi ollut runsaan marjahilloista ja sopisi sellaisenaan nautiskeluviiniksi. Kuitenkin juustojen kanssa syötynä oli viini aivan liian tanniininen ja kireä, vaikka dekantoin viiniä kaksi tuntia. Ei olisi uskonut, että juo Austraalialaista shirazia.

Tuoksultaan viini oli tanniininen, tumman marjainen ja mausteinen, erityisesti pippurinen. Maku oli runsaan tanniininen, jopa hiukan kireä sekä hapokas. Pippuri ja mausteet toistuivat myös. Jälkimaku oli pitkä, pippurinen ja miellyttävä.

Voi olla, että vuoden 2008 vuosikerta on hiukan erilainen kuin aikaisemmat ja kireys johtuu siitä. Tanniinisemmista viineistä pitävät varmasti arvostavat tätä ja luulen, että esimerkiksi lampaanpaistin kanssa Jim Barry Lodge Hill Shiraz 2008 olisi omimmillaan. Voin yhä suositella tätä, mutta varauksella.

Alkon linkki: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/447157

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti