tiistai 12. lokakuuta 2010

Bucci Verdicchio Classico Superiore 2008

Lukuunottamatta jälkiruokaa, oli koko Italialaisen menun viininä tämä Alkon valikoimasta löytyvä Italialainen luomuviini. Rypäleenä viinissä oli aikaisemmin itselle tuntematon verdicchio. Italia onkin tunnettu monista hiukan tuntemattomimmista rypälelajikkeista, jotka ovat mukavia piristysruiskeita kaiken rieslingin, chardonnayn ja sauvignon blancin keskellä. Verdicchiota kasvatetaan Länsi-Italian Marchen alueella. Cellarnotes kuvaa verdicchiota näin:
"Verdicchio (the wine), is slightly green-yellow in color and has a delicate bouquet. It is medium bodied with surprisingly strong flavors, a crisp acid balance and a slightly bitter finish"
Itse havaitsin viinin olevan tuoksultaa hiukan kukkea, omenainen ja yrttinen. Maku oli melko hapokas ja greippinen, ja yrtit toistuivat maussa mutta hillitymmin. Verdicchion viinirypäleenä pitäisi Wikipedian mukaan olla myös melko pähkinäinen, ja Alkon kuvauksessa tämä oli myös mainittu. Itse en kuitenkaan pähkinää Buccista löytänyt.

Alkuruuan kanssa, viini jäi vähän latteaksi ja kitkeräksi, mutta pastan ja lohen kanssa viini pääsi kunnolla oikeuksiinsa ja onnistui tukemaan niitä hyvin. Viinin hapokkuus kaipaa ehdottomasti rasvaisempaa ruokaa ympärilleen.

Ylipäänsä Bucci Verdicchio Classico Superiore oli ihan hyvä, mutta olin odottanut parempaa. Viini oli tasaisen laadukas eikä siinä varsinaisesti häirinnyt mikään, muttei se myöskään onnistunut herättämään mitään erityistä innostusta. Jos hinta (15,25e) olisi matalampi, voisin harkita tämän ostamista uudestaan pastaviiniksi, mutta nykyisellä hinnalla tämä jää kertakokeiluksi.

Alkon linkki: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/599017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti